Restaurare și regenerare patrimonială, RO
Dă o nouă viață clădirilor cu istorie. Dacă ești pasionat de patrimoniul construit, fie că ești la început de drum sau lucrezi deja în domeniul restaurării, acest masterat te pregătește ca profesionist care propune intervenții echilibrate, ancorate în memorie și relevante în viitor.
Ce vei studia
Studiile combină teoria și practica restaurării, analiza și diagnoza clădirilor de patrimoniu, metode de intervenție, istoria arhitecturii și legislația specifică. Lucrezi cu instrumente contemporane, în contexte reale, și înveți să propui soluții echilibrate între conservare și reutilizare.
Admitere
Dacă acest program de masterat ți-a captat interesul, informează-te din timp despre condițiile de admitere, etapele procesului de admitere, documentele necesare și costuri.
Admiterea pentru candidați internaționali
Dacă locuiești în afara României și vrei să alegi acest program de masterat, ai acces la locuri speciale, opțiuni de admitere și sprijin dedicat.
Modalități de admitere
Modalitățile de admitere pot fi diferite de la un program de masterat la altul. Pentru acest program, vezi mai jos opțiunile disponibile și informează-te despre criteriile de admitere.
- Interviu
Calendarele admiterii
Admiterea la masterat se desfășoară în două sesiuni: sesiunea principală în iulie și o sesiune suplimentară în septembrie, în limita locurilor rămase.
Sesiunea iulie 2025
Secțiunea de concurs
La Universitatea Politehnica Timișoara, admiterea la masterat este structurată pe secțiuni de concurs care corespund facultății sau departamentului ce organizează programul de masterat.
Acest program face parte din Secțiunea 1M - Facultatea de Arhitectură, secțiune pe care o vei selecta la înscrierea online pe platforma Enroll.
Documente
Pentru înscrierea la concursul de admitere la masterat, ai nevoie de o serie de documente. Consultă lista și informațiile din pagina de documente, ca să îți pregătești un dosar de înscriere complet.
Taxe de admitere
În procesul de admitere avem 2 taxe principale:
- taxa de înscriere, pe care o plătești la înscrierea în concursul de admitere la licență;
- taxa de înmatriculare, pe care o plătești dacă vrei să confirmi locul obținut (inclusiv dacă locul obținut nu este prima ta opțiune – confirmarea locului îți permite să rămâi în concurs și îți dă posibilitatea să urci în clasament, dacă se eliberează un loc la opțiunea de studiu dorită de tine).