Economie verde și circulară, RO
Dezvoltă competențe relevante pentru tranziția către o economie durabilă, printr-un program unic în România. Acest masterat profesional se adresează celor care vor să dezvolte soluții concrete pentru sustenabilitatea afacerilor și tranziția către o economie verde și eficientă.
Ce vei studia
Înveți concepte și soluții inovatoare pentru decuplarea creșterii economice de consumul de resurse, gândire sistemică și critică aplicată ciclului de viață al produselor, precum și planificarea de proiecte de simbioză industrială.
Admitere
Dacă acest program de masterat ți-a captat interesul, informează-te din timp despre condițiile de admitere, etapele procesului de admitere, documentele necesare și costuri.
Admiterea pentru candidați internaționali
Dacă locuiești în afara României și vrei să alegi acest program de masterat, ai acces la locuri speciale, opțiuni de admitere și sprijin dedicat.
Modalități de admitere
Modalitățile de admitere pot fi diferite de la un program de masterat la altul. Pentru acest program, vezi mai jos opțiunile disponibile și informează-te despre criteriile de admitere.
- Interviu
- Echivalarea interviului cu media multianuală
- Admiterea cu nota 10
Calendarele admiterii
Admiterea la masterat se desfășoară în două sesiuni: sesiunea principală în iulie și o sesiune suplimentară în septembrie, în limita locurilor rămase.
Sesiunea iulie 2025
Secțiunea de concurs
La Universitatea Politehnica Timișoara, admiterea la masterat este structurată pe secțiuni de concurs care corespund facultății sau departamentului ce organizează programul de masterat.
Acest program face parte din Secțiunea 4M - Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii și Protecția Mediului, secțiune pe care o vei selecta la înscrierea online pe platforma Enroll.
Documente
Pentru înscrierea la concursul de admitere la masterat, ai nevoie de o serie de documente. Consultă lista și informațiile din pagina de documente, ca să îți pregătești un dosar de înscriere complet.
Taxe de admitere
În procesul de admitere avem 2 taxe principale:
- taxa de înscriere, pe care o plătești la înscrierea în concursul de admitere la licență;
- taxa de înmatriculare, pe care o plătești dacă vrei să confirmi locul obținut (inclusiv dacă locul obținut nu este prima ta opțiune – confirmarea locului îți permite să rămâi în concurs și îți dă posibilitatea să urci în clasament, dacă se eliberează un loc la opțiunea de studiu dorită de tine).